Tuesday, October 4, 2011

Kaut kur Eiropas džungļos nomira lācene, bet neviens to nezināja. /// Somewhere deep in European jungle died a she-bear, but no one knew it.

Šodien gribu rakstīt citātus. Jūs pat (droši vien) iedomāties nevarat, cik ļoti man patīk citāti. Es gan, visticamāk, nedaudz pārspīlēju.

"Ērtības ir viens no mūsdienu imperatīviem. Tomēr, ja sievietes divdesmit četras stundas diennaktī un divpadsmit mēnešus gadā turpinās meklēt tikai komfortu, viņas attapsies, ka kļuvušas par trenažieru, likras apģērbu, viegli sagremojamu maltīšu, organizētu ceļojumu un tātad - funkcionālas vienveidības un vispārēja izsmiekla verdzenēm. Komfortam pārvēršoties pa prioritāti, tas kļūst arī par elegances bīstamāko ienaidnieku."

"Melns mētelis ir lieliska investīcija (..), tomēr tieši košie mēteļi piešķir līksmāku noskaņu pilsētas ielām  un prieka sārtumu taviem vaigiem, kad pamani pašas atspulgu veikala skatlogā. Es vēlētos, kaut mums tie nekad nebūtu jānovelk."

"Vislabāk ir saņemt dūšu un vētraini izstrīdēties ar vīru, kurš domā, ka jāņem līdzi tikai pats neieciešamākais, un iesaiņot vienu apģērba gabalu vairāk nekā mazāk. Kleita, kuru būsu atstājusi mājās, noteikti izrādīsies tā, kura noderētu visvairāk!"

"Šķidrauti ir viens no apburošākajiem un sievišķīgākajiem greznojumiem, kaut gan pašreiz tie ir mazliet vecmodīgi (nespēju iedomāties, kāpēc)."

"Saderināšanās gredzens nereti ir vienīgā īstā dārglieta, kas sievietei pieder. Tāpēc, atklāti un nesaudzīgi sakot, tā akmenim nevajadzētu būt pārlieku pieticīgam - teiksim, ne mazāk par trim karātiem. Platīna jūrā slīkstošs dimanta mazulītis ir ļoti aizkustinošs, bet tai pašā laikā diezgan nožēlojams. Ir daudz smalkāk un jaunā vīra makam saudzīgāk, lai viņš neizputētu jau pašā laulības dzīves sākumā, izvēlēties, piemēram, ar sīciņiem dimantiem un safīriem rotātu, taču skaista dizaina un pietiekami lielu saderināšanās  gredzenu."

"Ziemassvētki ir īpašs notikums. Tu gatavojies tam jau vairākas nedēļas iepriekš, domādama galvenokārt par citiem un prieku, ko ceri tiem sagādāt. Ja gadā ir laikaposms, kad jājūtas laimīgai, aizrautīgai, labsirdīgai, uzmanīgai un dāsnai, tad tie noteikti ir Ziemassvētki. Ir tikai dabiski izvēlēties atbilstosu ārējo tēlu šim lieliskajam noskaņojumam, un parasti tas nozīmē jaunu tērpu, matu griezumu un, iespējams, arī skaistumkopšanas salona apmeklējumu. Turklāt izrādīt cieņu arī dāvanai, kuru tu noteikti saņemsi, - jo dziļi sirdī tu gaidi, ka tavu labsirdību, rūpību, dāsnumu un citas īpašības (skatīt  iepriekš) atalgos un arī augstsirdīgi novērtēs - piemēram, uzdāvinās dārglietu apmaiņā pret kaklasaiti!"



^^^^^
Today I want to write citations. I don't think you can imagine how much I like them. I might exaggerate a bit though.

"Comfort is one of  today's imperatives. Yet if women keep searching for nothing but comfort 24 hours a day, 12 months a year, they will soon realize they will have become slaves of fitness equipment, lycra clothes, easily digestible food and organized trips, which means - slaves of functional uniformity and general mockery. When comfort turns into priority, it becomes the most hazardous enemy of elegance."

"A black coat is a wonderful  investment (..), however the bright and colourful coats are the ones to add a  cheerier touch to the City streets and joyful blush to your cheeks, when you spot your own reflection in a shop window. I wish we never had to take them off."

"The best choice is to pluck up your courage and to have a stormy fight with husband who thinks one must only take the very minimum of travelling requisites, and to pack one piece of clothing more than less. The dress you will have left at home will definitely turn out to be the most useful one!"

"Veils are ones of the most charming and feminine adornments, although right now they seem to be a wee bit old-fashioned (I can't imagine, why)."

 "Engagement ring quite frequently is the only genuine piece of jewelry a woman owns. Thus, honestly and ruthlessly speaking, its stone should not be overly modest - let's say, less than three carats. In platinum sea drowning diamond baby is very touching, still at the same time quite pitiful. It is much smarter and friendlier to the new husband's pocket, so that he does not go broke at the very beginning of the marriage, to choose, for instance, an engagement ring decorated with tiny diamonds and sapphires, still well-designed and big enough."

"Christmas is a special occasion. You prepare for it several weeks in advance, mostly thinking about others and how to delight them. If there's a time in the whole year, when you have to feel happy, enthusiastic, kind-hearted, caring and generous, then it is no doubt Christmas time. It is only natural to pick a matching outfit to this amazing mood, and usually it includes a new attire, hair cut and possibly a visit to a beauty salon. Nonetheless to show your appreciation to the present you're gonna get - because deep in your heart you expect your kindness, thoughtfulness, generosity and other remarkable qualities to be appreciated and also generously rewarded - say, someone will give you jewelry in return of a tie!"

Duthie Park in May, Aberdeen
rododendri trakuļi /// reckless rhododendron
violets ar zaļu /// violet and green
soliņi /// benches
Seaton Park in May, Old Aberdeen
no mazajiem dārziņiem uz lielo parku /// out of the small garden into the the big park

3 comments:

  1. Sidraba šķidrauts
    Priekšpēdējais citāts ļoti labs
    Pie soliņiem smuki violetie
    Mazie dārziņi izklausās tik lieliski, un vārtiņi papildina (vai veido) lieliskumu

    ReplyDelete
  2. Esmu mazliet pārsteigta, ka Tev patīk šādi citāti! Pat citāti (kā atsevišķa "lietiņa") vispār un konkrēto citātu saturs. Tu laikam esi mazliet ciniķe, vai diezgan (par saturu).

    ReplyDelete
  3. Vispār citāti patīk un visai, šie ne pārāk. Pēdējais ļoti dīvains, priekšpēdējais izteiksmīgs. Uz visa fona viņi bija gluži iespaidīgi, un man bija mazais blogošanas izmisuma mirklītis :/

    ReplyDelete