Sunday, August 14, 2011

Mary, Mary


Mary, Mary, quite contrary,
How does your garden grow?
With silver bells and cockle shells
And pretty maids all in a row.

                                                 /English nursery rhyme/

Mary, Queen of Scots
or Mary I of England
Mary, who knows which one

Uzzīmēju Mēriju dārzā un sāku skatīties filmu "The Secret Garden", ne tāpēc, ka tur arī dārzs un es tieši vienu tādu zīmēju. Vismaz man liekas, ka ne tāpēc. Tajā filmā negaidītā kārtā arī bija Mērija, un uz kuģa klāja nejauki bērni viņai dziedāja pantiņu "Mary, Mary, Quite Contrary", un beigās viņa izaudzēja maģisku dārzu.
Tur bija daudz jauku lietu. Protams, pantiņš par Mēriju un dārzu (zīmīgas sakritības izdaiļo ikdienu), aktieri bērni, kuriem smuki un pieklājīgi sanāca strīdēties, ļoti glīti skati ar Anglijas ainām, daži skaisti tērpi - īpaši Mērijas naktskrekli -, otrā plāna dvīnes un kalpones Martas akcents. Vēl bija ļoti jauki, ka tur bija "Greensleeves" (viens no iespējamajiem satura skaidrojumiem arī ir saistīts ar karaliskajām aprindām, kā gan citādi) otra foršākā versija, aiz doriskā minora versijas, un apburošs, aizaudzis dārzs.

^^^^^
I had just finished drawing Mary in the garden, when I started to watch "The Secret Garden". Not because there's a garden and I had just drawn one. Well, at least I think so. The main character, quite unexpectedly, was Mary, and wicked kids on the board of the ship were singing "Mary, Mary, Quite Contrary" to her, an at the end of the movie she had grown a magical garden.
There were quite a lot of nice things. Of course, the nursery rhyme about Mary and garden (significant coincidences always adorn the everyday), child actors, whose fights were decent and nice to watch, pretty England's landscapes, some beautiful attires - especially Mary's nightgowns -, twin sisters as supporting characters and maidservant Martha's accent. It was also nice to hear the second nicest version of "Greensleeves" (one of the possible interpretations, naturally, is also linked with the Royals), right after the Dorian one, and there was an enchanting, overgrown garden.

2 comments:

  1. es tikko noskatījos to filmu.
    pēc šitādas reklamēšanas likās, ka viņai vajadzētu būt mazāk pastulbai.
    tomēr man patika maksūra un ka vienā vietā tur zirdziņš stāvēja kalnā, bet ar galvu uz leju - tas izskatījās amizanti. vispār tas zirdziņš arī visādi citādi bija jauks.

    ReplyDelete
  2. zirdziņš man arī patika. man beigas likās drusku pastulbas (nu tas dārzs ne, dārzs bija smuks). bija mazliet jāiztēlojas, ka tādu beigu nebūtu, bet vispār nav forši, ja bieži tā jādara.

    ReplyDelete